Последни Рецепти
Последни Статии

Какво да ядем вечер

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Какво да ядем вечер
Много от нас си задават въпроса какво да ядем вечер. Един от принципите на здравословното хранене е в вечерята да бъде около 19.00 часа и не по-късно от 2 часа преди лягане. Дори да си поставим това за цел някои от нас, а и има и ситуации в които изпитваме глад. Какво да правим, ако чувството за глад е силно и не можем да заспим?
Диетолозите са на мнение, че трябва да хапнем нещо леко до 3 часа преди сън.

spring food pix

Какво може да бъде? Какво е подходящо за една късна вечеря? Това са всички свежи зеленчуци – домати, краставици, моркови, чушки, червено цвекло, целина и плодове – цитрусови, ябълки, круши, банани, нар…. това, което се препоръчва е цитрусови плодове, ябълки и целина.

Целината заслужава особено внимание. Това е зеленчук, който не трябва да се пренебрегва, а е много полезен за тези, които искат да отслабнат защото при храносмилането му се изразходва повече енергия отколкото съдържа (т.н. продукти с отрицателна калорийност)

Също така 3 часа преди лягане може да се яде риба – варена или приготвена на пара, кисело мляко, извара.
Ако това не ви е достатъчно може порция пилешки гърди (варени или печени) със зеленчуци.
Най-важното е каквото и да ядете пред
и сън трябва да бъде малко, а не както се случва в някои вечери късно да се нахвърлим на храната. Нека бъде една ябълка, чаша мляко, парче риба, салата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории