Последни Рецепти
Последни Статии

Торта „Рококо”

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Торта „Рококо“ с ягоди
Рецепта споделена от Ani Tosheva

torta rokoko

Продукти
за блата:
6 яйца,
1 ч.ч. захар
2 с.л. галета,
2 с.л. какао,
2 с.л. брашно,
1 бакпулвер
за крема:
1 ч.ч. прясно мляко,
1 ч.ч. захар,
2 ч.ч. смлени орехи,
100 г шоколад,
200 грама масло.

Рецепта за торта „Рококо“
за блата

• Жълтъците се разбиват с останалите продукти , след това се прибавят белтъците разбити на сняг, сместа се разделя на две части и се пекат два блата;
за крема
• Млякото се затопля до разтваряне на захарта, след това се прибавят смлените орехи и шоколада, натрошен на парченца и се вари докато се сгъсти, маслото се разбива в отделен съд на крем без захар, след като се охлади крема се прибавя по-малко към маслото.
• Първия блат се поръсва с малко ром и се маже по малко с крема, поставя се втория блат, поръсва се с ром и пак се маже с крем отгоре и отстрани. Тортата се украсява по желание, в случая с ягоди

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории