Надупени картофчета
Добави към моето меню
- картофи – 1 кг.
- олио – 2 с.л.
Картофите се измиват и почистват много добре, но не се белят. На дъното на тава се слага олиото и се разнася равномерно. Картофите се разрязвт през средата и се редят в тавата със срязаната страна надолу. Най-добре е разрезът да се прави на длъгата страна, така че парчетата да се получават с най-малка височина, но ако искате “по-надупени” картофи, можете да ги разрежете и на по-тясната страна.
Пече се в силна фурна до получаване на златиста коричка в мястото на среза.
Сервират се поръсени с подправки на вкус (копър, магданоз, черен пипер, чубрица и др.) и се ядат заедно с кората.
Идея: Много е вкусно и апетитно. Може да ги поднесете с разбито кисело мляко и копър. Ако има и салата става една завършена вечеря.
Ако желаете, малко преди да са готови картофите, може да наредите върху тях наденички или карначета.
Знам същата рецепта, но с прибавяне на краве асло. Ястието е чудесно!
Наистина става много вкусно с чубрица стават х3а 😉