Последни Рецепти
Последни Статии

Надупени картофчета

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • картофи – 1 кг.
  • олио – 2 с.л.

Картофите се измиват и почистват много добре, но не се белят. На дъното на тава се слага олиото и се разнася равномерно. Картофите се разрязвт през средата и се редят в тавата със срязаната страна надолу. Най-добре е разрезът да се прави на длъгата страна, така че парчетата да се получават с най-малка височина, но ако искате “по-надупени” картофи, можете да ги разрежете и на по-тясната страна.

Пече се в силна фурна до получаване на златиста коричка в мястото на среза.

Сервират се поръсени с подправки на вкус (копър, магданоз, черен пипер, чубрица и др.) и се ядат заедно с кората.

Идея: Много е вкусно и апетитно. Може да ги поднесете с разбито кисело мляко и копър. Ако има и салата става една завършена вечеря.

Ако желаете, малко преди да са готови картофите, може да наредите върху тях наденички или карначета.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

2 Comments

  1. 1
    Ваня // October 15th, 2006 at 10:02 pm

    Знам същата рецепта, но с прибавяне на краве асло. Ястието е чудесно!

  2. 2
    Ясен // November 22nd, 2006 at 1:47 am

    Наистина става много вкусно :) с чубрица стават х3а 😉