Торта за Осми март
Добави към моето меню
С Благодарност към Любомира, която сподели рецептата на бг и видеото с нас –
това е тенденция в момента в САЩ и много подходяща за 8ми март. Идеята е красива и осъществима, въпрос и на украса е.
2 торти, по 25 см, всяка с по 2 блата
За блатовете:
210 грама меко масло
1 яйце
80 грама пудра захар
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч.л. бадемов екстракт
215 грама брашно
85 грама бадемово брашно
1/4 ч.л. сол
За крема:
225 грама крема сирене
100 грама захар
240 милилитра животинска сметана
1/2 ч.л. ванилов екстракт
За декорация:
Френски макарони, ягоди, боровинки, цветя
От вскчки продукти се замесва маслено тесто. Разделя се на 2 топки, и се увиват с прозрачно фолио. Оставят се в хладилника за 1 час.
След това се разточват (дебелина 0.5 см) и се изрязват четири фигури във формата 8. Пекат се за 12-17 минути до златиско. Оставят се да изстинат.
Продуктите за крема се разбиват с миксер, докато се получи пухкава смес.
Тортите се сглобяват като се поставя крем със пош между блатовете и от горе. Украсяват се със сладки, плодове и цветя по избор.
Може да видите видео как да приготвите тортата New Cake Trend : Cream Tart