Торта зебра
Добави към моето меню
Торта зебра
Рецепта Виолета Демирева
за крема:
250 мл прясно мляко,
2 жьлтька,
3 с.л.брашно,
3 с.л. захар
Ванилия
След като се свари кремът трябва да истине напьлно разбива се с миксер и се прибавя по малко кьм маслен крем, приготвен от
250 г масло
150 г пудра захар
За блата
Разбивам
7 белтька
с 1 и ½ ч.ч.захар
след като станат твьрди прибавям жьлтьците един по един после разделям сместа на 2 равни части
В едната част слагам 1 ч.ч. брашно, а в другата слагам 1к.ч.брашно, 1к.ч. какао и 1 к.ч. смляни орехи.
В средата на формата слагам 2 льжици от бялата смес след това 2 льжици от кафявата смес и така редувам докато свьршат, след като се изпече блата се разрязва на 2, сиропира се сьс сироп от
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
Украсата е по желание.