Тортиля
Добави към моето меню
Тортиля
Рецепта споделена от Тинка Йосифова
Тортиля, и е много вкусна!
Продукти
1 кг картофи
3-4 яйца
Сол на вкус
Олио за пържене
Начин на приготвяне
• За тази тортиля около 1 кг картофи нарязани на филийки и изпържени, но да не са препържени, в една голяма купа се потрошават на парчета с дървена лопатка.
• Разбиват се 3-4 яйца,според големината им и се прибавят към картофите.
• Овкусява се на сол, размесва се добре и се изсипва в горещ тиган с малко олио, заравня се отгоре с лопатката и се запържва 5 мин. като се правят кръгови движения с тигана да не залепне.
• С помощта на капак или по-голяма чиния се обръща и се изсипва в тигана да се започне и от другата страна за още 3 мин.
• Ако някой обича по-препечено да увеличи малко времето.
• Може да се прибавят също лук, чушки, гъби и др.като се пържат с последните картофи или отделно и се прибавят към картофите. Надявам се да ви хареса!!!:)))