Туршия с парени чушки
Добави към моето меню
Туршия с парени чушки
Рецепта сподлена от Violeta Kozovska
Сега тъкмо приключих с приготвянето на парени чушки. За пръв път ги правя, но рецептата е изпитана.
Продукти
10 кг червени чушки
За маринатата
750 г захар
300 г сол
300 мл олио
1 и ½ л оцет
1 кг моркови
2 глави целина
5-6 дафинови листа
Зърна черен пипер
2-3 глави чесън
За 10 кг червени чушки се прави марината от 750 г захар 300 г сол 300 мл олио 1,5 л оцет.
Продуктите за марината се слагат да заврат
В нея се поставят за кратко чушките, докато цвета им се промени към оранжев. Чушките предварително са почистени, измити.
След това се редят в буркани като се редуват ред чушки, моркови, целина дафинов лист черен пипер, скилидки чесън.
За 1 трилитров буркан се слагат 6 аспирина, залива се с маринатата и се затварят бурканите. След което се обръщат докато изстинат и се подреждат на хладно.