Тутманик по холандски
Добави към моето меню
Да, това е нашата любима закуска, но приготвена с продуктите в друга страна, без кисело мляко и без натрошено краве сирене – отново се получава вкусно
Тутманик по холандски
Продукти:
1 и 1/2 брашно
2 яйца
1 ч.ч. karne melk – може да се сравни с айрян
200 г Cottage Cheese – може да се сравни с едрозърнеста извара
1 пакетче бакпулвер
30 г краве масло
1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
* В купа се смесва брашното с бакпулвера
* Разбиват се яйцата, като към тях се добавя айрян (karne melk), натрошено сирене (Cottage Cheese) и се разбърква
* Двете смеси – сухата и тази с яйцата – се смесват. Изсипва се в тавичка намазана с олио. Отгоре се лагат парченца краве масло.
* Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност, около 40 мин.