Тутманик със сирене, маслини и чубрица
Добави към моето меню
Тутманик със сирене, маслини и чубрица
Рецепта споделена от Tanya Levenova
Продукти
1 яйце+белтък
20 г мая,
300 мл топла вода,
4-5 с.л кисело мляко,
½ с.л. захар
½ с.л. сол,
4-5 с.л олио
брашно 4-5 чаши, около 1 килограм
за плънката
Начин на приготвяне
350 г сирене
200 г маслини (без костилки)
Чубрица на вкус
Начин на приготвяне
• Омесва се тесто с продуктите и се оставя на топло да втасва докато то удвои обема си.
• Готовото тесто се разделя на 4 равни топки.
• Всяка топка се дели още на две.От тях се разточват правоъгълни кори-едната кора се намазва с олио, ръси се сирене, около 6-7 маслини изчистени от костилките и нарязани на дребно и мляна чубрица.
• Върху кората се поставя втората кора,която се намазва само с олио. Заедно се завиват на руло и се режат парчета с дължина 4-5см.
• Редят се прави и на малко разстояние,едно от друго, в намазана и поръсена с брашно тава /28см/-или в тава застлана с хартия.
• Така приготвените “охлювчета” се оставят да втасват за около 30-40 мин.на топло.
• Намазват се с четка с разбит жълтък,олио,вода /по 2ч.л /и се поръсват леко с галета.
• Изпича се на 180 градуса до готовност