Последни Рецепти
Последни Статии

Тутманик с праз и сирене

Добавено в Наши гости, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Тутманик с праз и сирене
Рецепта споделена от Мима Димитрова

tutmanik praz luk

Продукти
1 кг брашно
2 яйца
1 с.л. сол
1 с.л. олио
1 суп.лъж оцет
1 ч.л. захар
1 кубче мая (40 г свежа)
450 мл затоплена вода
3 с.л. олио за тестото, може и с масло

Плънка
2 стръка праз
2 глави кромид лук
300 г сирене

Начин на приготвяне
• Замесва се меко еластично тесто, което се оставя да втаса
• Кромид лука и праза се нарязват и се смесват с натрошеното сирене
• Тутманика се оформя по показания начин, след което се оставя да втаса около 30 мин.
• Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност

Идея за оформяне от http://www.coolinarika.com/recept/suncokret-od-spinata/.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории