Тутманик с праз и сирене
Добави към моето меню
Тутманик с праз и сирене
Рецепта споделена от Мима Димитрова
Продукти
1 кг брашно
2 яйца
1 с.л. сол
1 с.л. олио
1 суп.лъж оцет
1 ч.л. захар
1 кубче мая (40 г свежа)
450 мл затоплена вода
3 с.л. олио за тестото, може и с масло
Плънка
2 стръка праз
2 глави кромид лук
300 г сирене
Начин на приготвяне
• Замесва се меко еластично тесто, което се оставя да втаса
• Кромид лука и праза се нарязват и се смесват с натрошеното сирене
• Тутманика се оформя по показания начин, след което се оставя да втаса около 30 мин.
• Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност
Идея за оформяне от http://www.coolinarika.com/recept/suncokret-od-spinata/.