Последни Рецепти
Последни Статии

романите на Стефани Майер

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Треската по романите на Стефани Майер
и у дома

Пиша и за романите на Стефани Майер, заради дъщеря ми – нормално, хубаво момиче в Математическа гимназия, прочела романите за Хари Потър тя намери нов автор Стефани Майер и нови книги, които да иска да чете и да препрочита отново.
Всичко започна със “Здрач” след това беше “Новолуние” и сега молбата е да бъде купена “Затъмнение”, ако се налага и като единствен подарък за рождения ден.
Да такава е силата на тези книги – заразителна!
И детската стая е цялата в плакати, списание Браво – 2 специлани броя до тук за феновете, които се наричат “здрачохолици” или “фенпири”
А най-известния форум е bgtwilight.com.
Феновете на Здрач http://twilight.foromotion.net, са направили фен-превод на книгите.

Аз опитах да гледам филма – не ми хареса.
Дъщеря ми казва, че книгите били много по-хубави от филма, по-истинкси, с много подробности.
И аз прочетох романите. Прочетох ги, както се казва на един дъх, като приказка, като красива история, която знаеш, че не е истина, но ако може да бъде реална, ще бъде хубаво. Самата Стафани Майер споменава “Брулени хълмове” в книгите си – а това е книга минала изпитанието на времето за силата на любовта.

Като добър родител аз трябва да подкрепям детето си и да вярвам в него.
Ако само критикувам – няма да се получи. Да приемем, че това е временно, етап от порастването на моята дъщеря.
И тази книга юе бъде подарък за 24 май!

Преди 5 години Стефани Майър е обиконвена домакиня. Днес е световноизвестна писателка, книгите й са прeведени на повече от 37 езика, а книгите от вампирската поредица „Здрач’ са продадени в над 42 милиона копия. Наричат я „новата Джоан Роулинг”.
Книгите „Здрач” и „Новолуние” вече са издадени на български език, а третата книга от поредицата „Затъмнение” – вече е в книжарниците, издадена с дата 18 май 2009.

Стефани Майър във факти:
– родена на 24 декември 1973 в Хартфорд, Кънектикът;
– висока 163 см;
– вегетарианка е;
– има трима братя и две сестри;
– от 1994 е омъжена за Кристиан Майър. Има трима сина – Гейб, Сет и Илай;
– Мормонка е;
– Кръщава героите си на свои близки и приятели;
Зад тези факти се крие наистина една добра писателка (разказвачка на истории), жена за подражание, една успяла жена. Защото не всичко може да се разглежда като една планирана маркетингова стратегия.

Как да се справяме със Здрач маниаците?
По целия свят има хора, които са обсебени от книгите на Стефани и филма „Здрач” с Робърт Патисън и Кристен Стюарт, които започват да се държат странно. Ако вашето дете или близък също е запален по тази книга, посещава форумите и е облепил стаята с плакати тези съвети могат да ви бъдат полезни:

1. Трябва да помните, че всичко е временно. Няма значение до каква степен е обсебен от книгите, филма или героите – рано или късно ще го преодолее.
2. Деликатно припомнеете на фена, че независимо колко обича „Здрач” всичко е художествена измислица.
3. Не се опитвайте да му вземете каквито и да е било неща, свързани с книгите или филма, защото това може да доведе до спор или конфронтация;
4. Опиатйте да държите фена далече от всякаква пудра, блясък за тяло или бял грими. Иначе може да заприлича на вампирите на Стефани.
5. Каквото и да става не му позволявайте да тръгне на лов за мечки като Едуард Кълън и семейство.
6. Можете да проведете разговор с много факти на тема вампири. Съществуват ли вампири, има ли научни факти затова и каква е вероятността да съществуват добри вампири. Този разговор е труден, затова се подгответе преди да го започнете.
7. Отайте се да разберете вманиачаването.
8. Въорежете се с търпение!
Каквото и да правите, не се поддавайте на изкушението да повярвате на красиво разказаните истории на Стефани.
Самата Стефани Майър, споделя в интервю, че тя не се възприема като писателка, а като разказвачка на истории, на красиви истории. И го прави добре!
Попитана, ако беше вампир, какви специлани сили би искала да притежава. Тя отговаря – най-хубаво би било да не се налага да спя и да не остарявам. Точно като моите вампири!
А това наистина е красиво!

“>TWILIGHT

“>New Moon

“>Eclipse Trailer

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории