Последни Рецепти
Последни Статии

Упражненията ускоряват метаболизма

Добавено в Здраве, Любопитно

Добави към моето меню

Упражненията ускоряват метаболизма
Обмяната на веществата влияе на целия организъм, затова е важна да е правилна. Ако се оплаквате от нередовен стомах, наднормено тегло се опитайте да го нормализирате като ускорите своя метаболизъм.
За целта ще ви помогнат някои упражнения – клякания, наклони, лицеви упражнение, скачане с въже. Хубаво е денят ви да започва с 15-20 мин гимнастика.
Как да ускорим метаболизма си?

tichane

Кога да тренираме?
Физическата активност сутрин преди закуска е по-ефективна в борбата с наднорменото тегло
Група учени от университета в Нортрумбия установи, че човек, който започва своя ден с тренировки може по-лесно да се пребори с наднорменото тегло. Оказва се, че само ако изпълняваме сутрин физическите упражнения може да изгорим на 20% повече мазнини. До този извод достигат след като изучвали активността на организма в различни часове на денонощието.
В експеримента участват 12 мъже със спортно телосложение. Те са бягали всяка сутрин в 10 часа сутринта. Някои от тях са правили това преди закуска, други след. След като тренировката завършвала изпивали по чаша горещ шоколад (топло мляко с натурален шоколад), а след интервал от време им предлагали паста, която можели да консумират без ограничение.
Като резултат става ясно, че хората, които не закусвали преди упражненията консумирали по-малко тъй като не се опитвали да компенсират закуската.
От това следва, че физическата активност сутрин преди закуска е по-ефективна, когато се ограничаваме в прием на храна, както и с изгарянето на повече калории. Независимо, че резултатите са много конкретни за тази методология от гледна точка на ефективност да се говори е още рано.
Личният опит показва, че е по-добре да се правят упражненият сутрин преди закуска. Самочувствието е по-добро и организацията на деня, доколкото е и въпрос на създаден навик.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории