Последни Рецепти
Последни Статии

Усещане за пролет

Добавено в Дом & Семесйтво, Други

Добави към моето меню

Усещане за пролет
Усещаш ли пролетта? капка по капка така, както тръгват соковете по дърветата, когато зимата почне да си тръгва
Пролетта трябва да се усеща по-малко, всеки ден, да я усещаш всеки ден с устните си, леко, така както сигурно се свири с флейта. Зашо ли, защото пролетта е като първа цигулка в неземна птича песен без нито един фалшив звук, просто най-нежната и релаксираща мелодия, която може да доловиш. Защо нашият слух е като очите ни, като поглед през ресници, с полузотворени очи, когато се опитваме да гледаме право в слънцето.
useshtane prolet

Пролетта може да се усети и с носа, който сам не вярва на себе си, все повече усеща ли усеща ароматите на първите пролетни цветя, които проникват около нас. Като аромат на фрезии, който се усеща най-силно сутрин на събуждане, с аромата на нарцисите, грейнали на масата …

Пролетта се усеща с кожата – слънцето я докосва с лъчите си, с прохладата, с влагата от пролетния дъжд …

Пролетта се усеща със сърцето, което се опитва да следва ритъма на природата и ахаа да изпревари и първите зелени клонки в очакване на истинската пролет в цвят. И как с благодарност се докосва до всичко, което му носи надежда и сигурност, че пролетта е тук. От първото кокиче до първата прелетна птичка и всяка зелена тревичка – все знаци, че пролетта е тук.

Пролетта се усеща и с душата. И в това е голямата загадка. Защото Душата усеща винаги как настъпва пролетта и трепетите, които ни обземат за по-чисто, по-подредено и по-хубаво.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории