Последни Рецепти
Последни Статии

Идеи за Свети Валентин

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Денят на Свети Валентин е празник на любовта, нежността, красотата и романтиката
Идеи как да направим този ден незабравим

Тази година 14 февруари е ден събрал в себе си няколко празника – католическия Свети Валентин, нашия български Трифон Зарезан и едновременно с това се пада (поради подвижността на великденските празници) Ден за прошка и уважение към семейството. Същият ден е и пълнолуние и настъпва Китайската Нова Година на тигъра.

val-couple

Затова нека този ден е различен, защото любовта е магия, която променя нас и света около нас и го прави по-красив и по-добър.
Да превърнем разменените картички, шоколадови бонбони, романтичната вечеря и виното в едно незабравимо събитие с помощта на нашето въображение.

Това са идеи как да направим един ден, една вечер незабравими.

1. Игра – нашата първа среща
Различните хора откриват по различен начин своята половинка, но винаги има момент на случайност, на изненада … Може да прекарате деня, така както когато сте се срещнали за първи път.

2. Игра на непознати
Сходна е с първата, но разликата е, че ще опитате да се запознаете днес, все едно преди не сте се познавали.

3. Пътешествие в миналото
С вашия любим си направете пътуването в миналото, в любима историческа епоха и място, може да бъде пътешествие назад към вашето детство и родно място. Където и да се отправите мислено на пътешествие важното е да бъдете заедно и да се забавлявавате и да бъдете адекватни на времето, което сте избрали да посетите.

4. Разкрийте вашите таланти
Напишете стихотворение, песен, нарисувайте картина, направете фотоколаж от снимки… Дори никога преди да не сте творили – опитайте, пуснете вашето въображение да твори, това, което е направено с желание не може да остави равнодушен вашия любим

5. Направете валентинки
валентинките може да не са само поздравителни картички, може да бъдат и бисквити във формата на сърца, мъфини, ръчно направен шоколад във формата на сърце ….

6. Изненада на работното място
Украсете работното му място (за предпочитане у дома, а не в офиса) – балони, поздравителна картичка, ваша обща снимка в красива рамка …

7. Не правете нищо
Начин да остане празничен един ден е и като не правите нишо – да, безделничите, но заедно – наспивате се хубаво, излежавате се в леглото, след това кафе, закуска, която продължава в разговор и преминава в лек обед, а след това отново говорите, гледате филми, а след това заедно приготвяте вечерята.

8. Направете това, за което мечтаете
Това е ден в който можете да реализирате нещо за което отдавна мечтаете да направите с вашия любим, но не ви остава време. Е сега имате чудесен повод да отидете за първи път примерно на ледената пързалка, да скочите с бънджи или да избягате за 2 дена в планината. В този ден си подарете нови изживянения, нови усещания – първият път не се забравя :)

9. Романтична вечеря
Само двамата, на свещи и на лунна светлина и тихо като фон любимата ви музика. Пригответе вечеря за двама, прогответе я заедно в кухнята и докато вие готвите неговата ръка може да бъде на кръста ви … Може да експериментирате, с храна, с афродизиаци (много билки и обикновени продукти – имат и такова въздействие) – важното е храната да бъде лека и вкусна.
И ако ви стигне смелостта сервирайте храната върху вашето голо тяло.

10. Направете подарък с вашите ръце
Подаръкът може да е малък, но да е направен с вашите ръце и сърце – направете това, което умеете – може да изплетете лента за глава, да нарисувате в ъгъла на вратовръзката му малка картинка, знак. Може да направите поздравителна картичка, може да направите сами фигурка от солено тесто и да я оцветите … Каквото и да направите то ще остане като спомен от този ден.

11. Рисувайте заедно!
Какво ви е необходимо – бои, четки, скицник – изберете предмет, к’ да нарисувате и започнете да рисувате заедно един до друг … когато нарисувате вашата картина ще имате спомен от този ден.
Може да се рисува не само върху лист – може да рисувате върху тялото на любимия не с устни, а с цветове – боди арт :) – увлекателно е.

12. Направете си сами еротична игра
Отново се иска смелост и оставете настрани фалшивия свян. Ако преди няколко дена не бях видяла как изглеждат момичетата, които играят кючек в “Весело село” преди да влязат в заведението и след като излязат на сцената и ако не бях видяла как ги гледат мъжете (всички мъже, без изключение) можеби нямаше да напиша това. Но по-добре късно отколкото никога. Еротиката е нещо, което трябва да присъства в отношенията между двама, които се обичат.
Може да започнете с танц, който да премине в стриптийз на лунна светлина …
Направете еротично шоу за човека, който обичате и ви обича, той го заслужава!

Каквото и правите във вечерта на влюбените смело импровизирайте, фантазирайте у експериментирайте, така както и за любовта няма граници. Всяка ваша идея, въплатена с чисто сърце ще бъде приета с радост и благодарност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории