Последни Рецепти
Последни Статии

Веган до 6 часа вечерта

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Все още се борите с излишните килограми и броите калории? Ето една нова диета, която е предложена от колумниста на The New York Times и може да ви помогне да отслабнете без усилия.
Марк Биттман (Mark Bittman) предлага да се отслабва по нова схема
– През деня строга вегетарианска храна
– Вечерта – храна по избор
Така и се нарича диетата – VB6 – Веган до 6 часа вечерта

plodove
Какво може да се яде през деня? само плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти. След 18.00 часа вечерта, когато повечето диети препоръчват да не се яде повече храна може да хапнете това, което ви се иска – пилешка пържола, хамбургер, парче торта … важното е да е в умерени количества.
Именно с тази диета 63 годишният Битман е намалил теглото си с 15% и се е справил с диабета, за който лекарите му поставили диагноза. За първия месец на диетата Марк отслабнал с 6 кг, а следващите месеци с още 11 кг.
Тази диета има един недостатък – по тази схема ще трябва да се храните цял живот, за да останете постоянно във форма.
Факт е, че диетолозите съветват да се приема тежка и по-мазна храна на закуска, а не вечеря, а за вечерта да се оставят салати и плодове.

По кое време на деня приемате по-тежка, мазна храна
– Старая се да е на закуска
– На обед
– На вечеря

През лятото и есента нашето хранене с лекота може да бъде такова заради изобилието от плодове и зеленчуци. а вечер, когато семейството се събере да се приготви вкусна вечеря. Всяка диета, доколкото е диета, е някакви правила за следване и ограничения, но ако следваме вътрешния си глас и принципите на сезонното хранене може да се окаже, че следваме подобно хранене

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории