Великденски пеперуди
Добави към моето меню
Великденски пеперуди
рецепта Гергана Ламбрева
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Великденски пеперуди
Продукти
500 гр. брашно,
100 гр. захар,
150 мл течен маргарин ,
2 яйца ,
1 бакпулвер ,
1 ванилия
за украса:
200 гр.пудра захар
Синя боя за сладки
Червена боя за сладки
1 белтък
Приготвяне:
1.Разбиваме маргарина със захарта и ванилията.Добавяме яйцата и разбиваме с миксер.
2.Прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и замесваме тесто.
3.Разточваме тестото и с него пълним формички пеперуди.
4.Печем ги в загрята до 180 градуса фурна около 15 минути.
5.Изпечените пеперуди украсяваме с оцветената в двата цвята белтъчна глазура, получена от пудрата захар, боята за яйца и белтъка.
Рецептата за кошничката знам от моята майка.Лесна , бърза и ефектна !