Последни Рецепти
Последни Статии

Вишните помагат при инсулт

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Вишните помагат при инсулт

Учени от Университета в Мичиган по здравеопазване установиха, че вишните са невероятно полезни за тези, които имат проблеми със сърцето.
Вишните се оказват отлично средство с действие против инсулт. Влияят на работата на сърдечносъдовата система така, както некои лекарствени препарати. Нещо повече редовното включване на вишни в менюто може да намали вероятността за инсулт.

vishni

В изследването са тествали вишни от сорта „Монморанси“, която се отглежда в САЩ. Изследванията са направени върху лабораторни мишки. Оказва се, че червените, леко кисели плодове съдържат вещества, които активират изоформи PPAR в човешкия организъм. Според учените антоцианите – пигментите, които придават на плода червения цвят, могат да са “отговорни” за активирането на PPAR.
Гени, регулиращи PPAR, участват в метаболизма на мазнините и глюкозата и в модифициран вид са способни да помогнат да се намали вероятността да бъдат развити сърдечносъдови заболявания. PPAR агонисти, сред които попадат препарати като Actos (пиоглитазон), действат по подобен начин, но тяхното приемане се ограничава от страничните ефекти.
Учените съветват да включваме в менюто си вишни, които могат да заменят медикаментозното лечение и терапията да бъде без странични действия и може би по-успешна.

А вие обичате ли вишни?
Какво приготвяте с тях?
Сироп, сладко, ликьор от вишни, замразени могат да се съхраняват и да се добавят в рецепти за различни сладкиши.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized