Последни Рецепти
Последни Статии

Баница с праз

Добавено в Баница, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Баница с праз

400 гр. сирене
2-3 лъжици кисело мляко.
3 стръка праз
3 яйца
1 пакет кори за баница
олио, сол , чубрица

Празът се почиства, нарязва се първо на парчета по около десетина сантиметра, после надълго, и накрая напряко – целта е да се получат малки късчета които лесно да се разделят.
В малка тенджерка се сипва половин чаша вода и лъжица олио и се слага нарязания праз да се задуши.
Разбийте сиренете, малко олио, киселото мляко и две яйца. Когато празът поизстине, добавете и при него две яйца, и го разбъркайте.
Намазнете дъното на тавата, започнете да полагате корите, като редувате плънките – веднъж сирене, веднъж праз. Последните две кори сложете без плънка между тях,като завиете краищата им отдолу.
С една лъжица обиколете по ръба на тавата, за да притиснете краищата на корите надолу – така баницата няма да стане много суха по края. С вилица продупчете няколко дупки на произволни места в корите – за да може мазнината да се разпредели по-равномерно.
Последното яйце разбийте в чинията, да обере сиренето, и използвайте за заливка. Размажете го хубаво с лъжица, и посипете с чубрица.

Пече се около половин час

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории