Последни Рецепти
Последни Статии

Витамин D помага при лечение на рак на гърдата

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Витамин D помага при лечение на рак на гърдата

Американски учени се приближиха до успешна схема за лечение на рак. Високата концентрация на витамин D в кръвта подобряват прогнозата за лечение на рак на гърдата – такива данни са получени в хода на изследване.
Учените са изучвали въпроса в продължение на 9 години, а в изследването са вземали участие 4 000 жени с диагноза рак на гърдата.
Жените са били разделени на две групи. В първата група са включени пациентки с високо съдържание на витамин D (активна форма), във втората – с ниско съдържание на витамин D.
Изследването показва, че повишеното количество на витамин D в кръвта повишава с два пъти живота . като се основават на получените данни, учените твърдят, че витамин D участва в синтеза на белтъците, които забавят делението на раковите клетки. Затова приемът на витамин D е толкова важен при онкологични заболявания.

vitaminD

В публикация в Cancer Causes and Control на учени от Калифорнийския университет в Сан Диего се казва, че ниското съдържание на витамин D повишава риска от възникване на пред климакс рак на гърдата.
По-рано е установено, че малкото количество на витамин D води до сънливост през деня и повишава риска от възникване на заболявания като разсеяна склероза, захарен диабет и туберкулоза. Първи симптоми на недостатък на витамин D в организма е болка в костите и мускулите. Витамин D оказва благоприятно влияние на минерализацията на костите и зъбите, а липсата му провокира възникване на кариеси, особено при децата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории