Последни Рецепти
Последни Статии

Вкусни храни с малко калории

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Знаете ли, че храните които съдържат под 100 калории са с високо съдържание на фибри и вода. Те са вкусни, нискокалорични, а в същото време задоволяват глада ви. Тези храни с висока плътност, заемат голям обем, като в същото време те са чудесни за намаляване на наднорменото тегло и холестерола. Освен всичко това, тези определени храни са много здравословни, защото набавят на организма много от необходимите витамини и минерали. Foodpanda, подбра най-вкусните храни, които съдържат под 100 калории в 100 грама.

broccoli pix 2
Броколи – Те могат да се консумират сурови, но почти всеки ги предпочита задушени или сварени с малко подправки.

apple oveseni yadki furmi
Ябълки – Това е най- консумираният плод в света. Има много разновидности и е подходяща за закуска, десерт или междинно хранене.

Пилешко месо – То е сред най- консумираните меса и присъства в класации като „Най- подходящите храни за диета”, „Топ BBQ храни”, но трябва да е качествено (по възможност от свободно отглеждано пиле и с възможно най-малко антибиотици в него)

– Кафяв ориз – Има мек и вкусен аромат, много по- хранителен е от белия и може да се консумира с всичко, с което обичаме и белия ориз.

Риба – Това е едно от най- големите богатства в кулинарията. Тя е полезна, вкусна и може да се приготвя много начини, така че да се разнообразявате и да не ви омръзва да я консумирате. За тези, които живеят далече от морето е лукс храна (з сравнение цени и предлагане в София)

Спанак – Много вкусно зелено растение, което е любимо на малки и големи, особено сготвено с ориз. Ако имате възможност включвайте в храненето си коприва, лопуш, лапад

Тофу – направено от соево мляко, то е вкусно и полезно за всекидневна консумация. Може да се използва самостоятелно, в солени или сладки ястия.

musli pix 4
Мюсли – Може би това е най- консумираната и обичана закуска. Ако започнете деня си с тях ще се чувстваме сити, енергични и балансирани през целия ден (Приготвяйте саи мюсли, като към овесени ядки добавяте сушени плодове, ядки, семена, а при сервирането още пресни плодове според езона или кисело мляко)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории