Вкусът на Пловдив
Добави към моето меню
Какво: Кулинарен фестивал „Вкусът на Пловдив“
Къде: Пловдив, МОЛ Марково тепе
Кога: 8 – 9 декември 2017
Първото издание на кулинарния фестивал „Вкусът на Пловдив“ се проведе дни преди Коледа 2017.
Участие вземат хотели, както и други пловдивски заведения и производители, които ще представят изделията си на отделни щандове.
Ученици от професионалната гимназия по туризъм „Д-р Асен Златаров“ ще асистират на участниците, а девическа формация „Евмолпея“ ще представи репертоар от коледни и новогодишни песни.
Второ издание 14 – 16 май 2018 г.
Във второто кулинарно събитие вземаха участие над 30 участника, като акцентът е върху най-известните и популярни пловдивски топ готвачи от реномирани ресторанти в града, които ще правят целодневни презентации на своите специалитети – предоставяни за безплатни дегустации.
Ежедневни презентации представиха топ готвачи от Пловдив от ресторантите Хемингуей, Рафи, Мемори, Одеон , Южен полъх, Ноте де вино, Сол и пипер и др. Участие ще вземат и ученици от Професионална гимназия Йордан Йовков – Пловдив..
В рамките на фестивала има и фермерски пазар.
Второто издание на “Вкусът на Пловдив е под мотото “Заедно”.
Кулинарният фестивал се организира от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите “Тракия”, община Пловдив и Регионалната занаятчийска камара.
Очаква се третото събитие?