Последни Рецепти
Последни Статии

Вратни пържоли на фурна

Добавено в Наши гости, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Вратни пържоли с лук, гъби и сметана на фурна
Рецепта споделена от Валентина Кисьова

Ако искате да приготвите пържолите така, че да има и гарнитура и вкусен сос опитайте по тази рецепта
svinska vratna pyrzhola

За 4 порции
Продукти:
4 свински вратни пържоли, 1 кг
2 с.л. олио
4 глави кромид лук, големи, 600 г
2-3 скилидки чесън
300 г печурки
200 мл бяло вино
2 с.л. галета
400 мл течна готварска сметана
200 мл вода
50 г кашкавал
1 с.л. брашно
Подправки на вкус

Начин на приготвяне:
• Пържолите се начукват, осоляват и подправят с подправки, които обичате.
• Всяка пържола се набрашнява и запържва в малко олио до лек тен.
• Пържолите се редят в тава.
• В останалото от пърженето олио се слагат последователно 3-4 големи глави лук, нарязани на кръгчета, 2-3 скилидки чесън, нарязани на много ситно, 300 г печурки нарязани, 200 мл бяло вино, 2 с.л. галета, 400 мл течна готварска сметана и около 1 ч.ч. вода (200 мл).
• Пече се на 200 градуса до готовност на месото.
• Вади се тавата, настъргва се обилно с кашкавал, слагат се кръгчета от лимон и се запича до зачервяване.
• Рецептата е от кулинарна група! Благодаря на източника!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории