Сладолед от диня
Добави към моето меню
Сладолед от диня
2-1/2 ч.чаши нарязана на кубчета диня, без семките
1 пакетче желатин
1 с.л.лимонов сок
1 ч.чаша сметана от спрей за украса
Разбийте динята с пасатор, докато стане на пюре.
Смесете желатина с 1/4 чаша от пюрето. Останалото количество сложете на котлона да заври. Отдръпнете от огъня и добавете разтворения желатин и разбъркайте, докато той се разтвори.
Добавете лимоновия сок и охладете сместа.
Разсипете в стъклени чаши, покрийте ги и поставете във фризера за около 8 часа.
Сервирайте гарнирано със сметана.
Gelu di meluni – рецепта за десерт от Сицилия представлява страхотно съчетание на замръзнала диня и шоколад (в оригиналната рецепта е с шоколад, аз го замних със сметана). Особено подходящ в летните жеги.