Последни Рецепти
Последни Статии

Диета с диня

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Диета с диня
100г диня съдържат само 35 калории

Трябва да ядете в продължение на едно денонощие само диня в съотношение 1 кг от месестата част на плода на 10 кг от собственото тегло. Ако тежите 50 кг ви се полага 1 диня от 5 кг за 24 часа.
Просто, но колкото и да обичам диня не мога да издържа повече от 1 ден така!
Също така трябва много да внимавате за своето самочувствие: понякога на еднообразната храна организмът реагира отрицателно.
watermelon

Затова включете динята в своето меню, но без крайности.
Общото благотворно действие на динята се отразява добре и на фигурата. “Динени” разтоварващи дни ще ви помогнат да се разделите по-лесно не само с болестите, но и с излишните килограми. С редовната консумация на дини се подобрява и жизнената деятелност на полезната микрофлора в червата. Целулозата на плодовото месо е чудесно средство нормализираща стомашната функция и гарантираща редовното освобождаване на червата. Ето защо динята е чудесна храна и лекарство за запек.

Диненият сок
отлично средство за утоляване на жаждата. Това е най-прекрасната храна в летните жеги.

Дините имат доказано диуретично действие. Те са незаменимо профилактично средство срещу възпалителни и жлъчни заболявания.
Прочистват основно бъбреците и изхвърлят песъчинките.
В умерени количества се препоръчва и при сърдечносъдови заболявания.
При чернодробни, бъбречни и жлъчни заболявания могат да се използва и отвара от пресни динени кори.

Диненият сок допринася много не само за отделяне и изхвърляне на течността от организъма, той подхранва и самата чернодробна тъкан с лесноусвоимите си захари.

Целулозата от месестата част на дините подпомага функцията на стомашно-чревния тракт, което е много полезно при запек, но язвено болните трябва да се ограничат само с динения сок.

Консумацията на пресни дини подобрява микрофлората в червата. Намалява холестерина.
Съдържащите се в дините фолиева киселина и витамин С имат благоприятно противосклеротично действие и затова се препоръчва на хора в напреднала възраст.

Независимо от сорта плодовете могат да се ядат без ограничение при малокръвие, камъни в жлъчката, бъбреците, както и от хора с наднормено тегло, тъй като 100г съдържат само 35 калории.

Сокът от диня съдържа значимо количество желязо и фолиева киселина, и е чудесно лекарство при анемии, а с ниското си съдържание на захароза е подходящ и за диабетици.

16.07.2006

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории