Последни Рецепти
Последни Статии

World Butchers’ Challenge

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Всеки от нас когато влезе в магазина иска да купи качествено месо, добре оформено и нарязано за да може да приготви вкусна рецепта. Да се тренжира, оформи и нареже месото си е изуство и занаят, който се учи. Оказва се, че има и световно първенство и че българин може да го спечели.

meat pix 1
Българският отбор по транжиране на месо с отличия на Световното първенство в Белфаст

The World Butchers’ Challenge is about helping butchers improve their general workmanship, meat cutting, displaying and their creative usage of meat – повече за събитието – http://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-43492845

world butchery challenge

Българският отбор по транжиране на месо се нареди сред най-опитните майстори на ножа на Световното първенство в Белфаст. Българинът Ангел Найденов грабна и купата за “Най-добър обезкоствач в света”.

В един от най-модерните комплекси в страната, този в село Голямо Враново, Русенско, британецът Тери Гилигън, който е консултант на колегите си, сформирал отбор и навил ръководството да участват на Световния шампионат за майстори на ножа. Тази година домакини билио месарите от Белфаст, Ирландия. Вихрен Димитров, изпълнителен директор на “Свинекомплекс Голямо Враново” (http://goliamo-vranovo.com) и основен спонсор на българския отбор:
“На самото състезание бяхме до американския отбор и до ирландския. Ирландците станаха първи, а американците сваляха шапки на нашите момчета, които наистина бяха фурии. Амбициите на всички са големи. Идеята на Тери, която и ние искаме да подкрепим, е да направим летен колеж за месари. Идеята е както някои правят академии за готвачи, така и ние да направим академия и хората от нашия отбор да обучават как да се обработва месо”.

Преди да има комплекс за месари, България вече си има шампион и това е Ангел Найденов, който удивил журито и конкуренцията си с перфектното си транжиране на телешки врат, по чиито кости не останало и грам месо:

“Да бъдеш обезкоствач – много малко хора го разбират и знаят. Това е да знаеш физиологията и анатомията на животното не само като мускулни групи, но и като костици, вени и абсолютно всичко”.

Източник: http://bnr.bg

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории