Последни Рецепти
Последни Статии

Световен ден на риболова

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

На 27 юни се чества
Световен ден на риболова
За първи път през 1985 г. по решение на Международната конференция по регулиране и развитие на риболова, проведена през юли 1984 г. в Рим.
Риболовът може да бъде промишлен (когато рибата се лови в големи количества, обикновено с цел използване като храна), така и спортен (за лично удоволствие, което включва понякога уловът да не бъде употребен за храна, а да бъде пуснат обратно в природата).

ribolov
на снимката Steve Gardener in action on day one of the coarse fishing World Championships

Риболовът е едно от най-разпространените увлечения на хората. Този, който веднъж край водоем с въдица в ръка, насладил се е на чистотата на с нищо сравнима радост на общуването с природата и е хванал своята първа риба – остава едно незабравимо изживяване.
Процесът на улов на риба е толкова увлекателен, че може да се превърне в хоби, в страст, в начин за почивка. За да отидат на риболов хората са способни на много неща – да отидат далече, на трудно достъпни места, къде може да има и много комари понякога, да ги вали дъжд, или на студ, да мълчат с часове, да не направят излишно движение, дори да забравят, ако са пушачи – един диалог между човека и рибата.
На този ден в много страни се организират състезания по риболов, различни семинари, събират се и рибари с опит и такива, за които е хоби или са начинаещи.
Каквото и да се риболовът е чудесно средство и за духовно и физическо укрепване.
А какви вкусни рецепти с риба могат да се приготвят само.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории