Ядките намаляват риска от инфаркт
Добави към моето меню
Много е казано за полезните свойства на ядките. Те съдържат много витамини А, Е и група В, а също така много микроелементи: калий, калций, фосфор и желязо. Трудно може да се определи кой вид ядки е най-полезен, защото всяка разновидност притежава свой уникален състав.
Днес е научно доказано, че шепа ядки влияят благотворно на дейността на мозъка, а и носят полза на целия организъм.
Ядките намаляват риска от инфаркт при диабетици
Хранене при диабет
Една шепа ядки на ден може да намали с една трета риска от сърдечен удар или инсулт при диабетиците с една трета, сочи ново изследване. Откритието е важно, тъй като сърдечно съдовите заболявания са водеща причина за смъртни случаи при лица с метаболитни разстройства.
Изследването на американски учени показало, че за постигане на най-добра защита е нужен прием на 7 ореха или 24 бадема 5 дни в седмицата. Ядките може да са още кедрови, макадамия, лешници, кашу или шамфъстък.
Орехите са полезни при диабет и заболяване на сърцето
Редовната им консумация също така намалява риска от Исхемична болест на сърцето, при която артериите се запушват или стесняват, с до 20 процента.
Използвана публикация на в. „Дейли мейл“