Последни Рецепти
Последни Статии

Ягоди под снега

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Ягоди под снега
Рецепта споделена от Galq Davidova

ягоди под снега
Ягоди под снега (от Сладко и солено)

Продукти
за тестото
100 г меко краве масло,
2 жълтъка,
100 г захар,
1 ч.ч. брашно,
1 п. бакпулвер,
300-400 г ягоди
за белтъчния сняг:
2 белтъка,
70 г пудра захар,
щипка сол

Рецепта за сладкиш ягоди под снега
• Замесва се меко тесто и се разстила в намазана с масло форма (диаметър 20-24см). Набожда се с вилица. Запича се в загрята до 170 градуса фурна за 12- 15мин.
• Ягодите се разполовяват, ако са по-едри и се нареждат върху изпечената основа.
• Белтъците се разбиват на сняг със щипка сол, постепенно се добавя пудрата захар.
• Изсипват се върху ягодите и се заглаждат.
• Връщат се във фурната да се зачервят леко отгоре, без да прегарят.
Сладкиша се оставя да се охлади напълно.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории