Ягоди под снега
Добави към моето меню
Ягоди под снега
Рецепта споделена от Galq Davidova
Ягоди под снега (от Сладко и солено)
Продукти
за тестото
100 г меко краве масло,
2 жълтъка,
100 г захар,
1 ч.ч. брашно,
1 п. бакпулвер,
300-400 г ягоди
за белтъчния сняг:
2 белтъка,
70 г пудра захар,
щипка сол
Рецепта за сладкиш ягоди под снега
• Замесва се меко тесто и се разстила в намазана с масло форма (диаметър 20-24см). Набожда се с вилица. Запича се в загрята до 170 градуса фурна за 12- 15мин.
• Ягодите се разполовяват, ако са по-едри и се нареждат върху изпечената основа.
• Белтъците се разбиват на сняг със щипка сол, постепенно се добавя пудрата захар.
• Изсипват се върху ягодите и се заглаждат.
• Връщат се във фурната да се зачервят леко отгоре, без да прегарят.
Сладкиша се оставя да се охлади напълно.