Торта с ягоди и червени плодове
Добави към моето меню
Торта с ягоди и червени плодове
Рецепта за лека торта с хрупкава орехова коричка, сметанов крем и с много ягоди, касис, френско грозде и къпини
Продукти
За блата
1 ч.ч. брашно
50 г орехи
100 г краве масло
50 г захар
1 жълтък
За крема
20 г желатин (2 пакетчета)
200 г сметана
400 г кисело мляко, цедено
500 г извара
200 г къпини, касис, френско грозде
Рецепта за Торта с ягоди и червени плодове
• Блата се приготвя като брашното се смесва с нарязаното на кубчета масло,към получените трохи се добавят смелените орехи, захар, 1 жълтък и 2-3 с.л. студена вода
• Тестото се поставя за около час в хладилника, след което се разточва и се поставя във форма за торта с ринг. Надупчва се с вилица за да не се надигне при печене
• Пече се на средна фурна до готовност
• Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода и се слага на водна баня докато стане прозрачен
• В блендер се разбиват изварата, сметаната, цеденото кисело мляко, разтворения желатин и по-голямата част от ягодите до пухква крем
• Към крема се добавят къпини, френско грозде и касис и се разбърква
• Кремът с плодове се изсипва върху изпечения орехов блат и се слага в хладилник за 3 часа или докато стегне
• Тортата се украсява с ягоди