Последни Рецепти
Последни Статии

Яжте яйца за по-добра памет

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Яжте яйца за по-добра памет

Имате проблеми с паметта? Случва ви се да забравяте? Тогава включете в менюто си повече яйца (кокоши, другите са екзотика у нас)
Учени от университета в Тафтс (Tufts University) са установили, че редовната употреба на яйца може да спре процеса на загубата на памет и да намали риск от развитие на деменция, все заболявания, които се наблюдават с напредване на възрастта.

Яжте яйца за по-добра памет
eggs 2

Било е проведено изследване в хода на което половината участници в продължение на 6 месеца допълвали своето меню с две яйца на ден. Втората група доброволци се придържали към своето привично хранене, само изключили яйцата от него напълно.
Всички участници в експеримента минали през тест за паметта, за речников запас и на вниманието, преди и след изследването. Оказва се, че сред тези, които не са яли яйца всички изброени показатели са били по-ниско в сравнение с тези, които всеки ден изяждали по две яйца.
Учените добавят, че положителното влияние на употребата на яйца на работата на главния мозък се обяснява с два типа антиоксиданта, които се съдържат в яйцата.
Лютеин и зеаксантин (Лутеинът и зеаксантинът имат еднакви химически формули и са изомери, но не са стереоизомери.) По-рано с други изследвания е показано, че тези вещества влияят положително на интелекта на човек и неговата памет.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории