Забулени пържоли
Добави към моето меню
едно вкусно предложение за вечеря, което може да влезе и на празничната трапеза от Живка Жечева в конкурса ГурМания
Забулени пържоли
Продукти: 10 броя свински пържоли, 10 големи листа от кисело зеле, 200 гр. сланина, 2 глави лук, 1 ч.ч. бяло вино, сол, черен пипер
Начин на приготвяне: Пържолите се начукват и поръсват със сол, ситно нарязания лук и черен пипер. Оставяме ги да постоят така около 2 часа. Сланината се нарязва на тънки парчета. Във всеки лист зеле се слага по една пържола и ситно нарязания лук, завива се добре и се подреждат в намазнена тава. Върху тях се подреждат парчетата сланина, заливат се с бялото вино. Пекът се на 200 градуса във фурната.