Последни Рецепти
Последни Статии

Защо не отслабвате, когато сте на диета

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Защо не отслабвате, когато сте на диета, когато се стараете да отслабнете и полагате усилия

Вие сте от хората, които не пропускат тренировка, избягвате бързите въглехидрати, пиете зелено смути и включвате в менюто си здравословни продукти, но резултат – няма. Възможно е да ви пречи да достигнете желаната фигура някоя от тези причини.
Погледнете списъка. Може би, ако промените нещо ще достигнете до очаквания резултат.Може и да не е пълен, но това са възможни отговори, които да ви покажат вярната посока.

dieta giri voda yabylka
1. Не пиете достатъчно вода – много е казано затова, че трябва да се пие вода, поне няколко чаши на ден, въпросът е дали го правим. Чаша вода преди ядене спомага затова да ядем по-малко, доколкото запълва корема. Сочните плодове и зеленчуци водят до същия ефект. Чаша студена вода може да намали влечението към сладко.
2. Обездвижване – разбира се 15 минутна разходка в парка е много по-добре от нищо, но не можете да очаквате някакъв ефект, ако не е подкрепен с допълнителна физическа активност. Тренировката, която изгаря мазнини трябва да бъде интензивна и с продължителност поне от 30 мн. Най-ефективно е бягането, така че си обуйте удобни обувки и в парка – безплатно е и много хора го правят, започнете с тичане, бързо ходене, тичане, внимавайте за дишането и така 30 мин.
3. Прекалявате със здравословна храна – орехи, бадеми, авокадо, пълнозърнест хляб, зехтин, черен шоколад …. Безусловно това са полезни и натурални продукти, но съдържат калории. Например едно авокадо съдържа 200 калории. Следете колко здравословна храна приемате и колко калории съдържа.
4. Увличате се по кардио тренировки. Кардио и силови упражнение – това е комбинацията към стройната фигура. Тренировки с тежести или във фитнес залата не само работят за красив релеф, но и ускоряват метаболизма, което означава че продължавате да отслабвате и след тренировката.
5. Тренирате гладни. И откъде тогава вашият организъм да вземе енергия за всички тези упражнения. Разбира се от мускулите. Затова е хубаво 30 мин преди тренировка да се яде, тогава ще се горят мазнини и ще издържите по-голямо натоварване и ефектът ще бъде по-видим. (Малко лично отклонение – така се случи, че два пъти подред сутрин преди тренировката по плуване пих само вода, едно кафе и 1 час тичане – това бяха две лоши тренировки – липсваше ми енергия. Преди плуване не трябва да се яде, но час тичане и беше в повече)
6. Отслабвате сами. Ако вашият партньор не ви поддържа в това начинание,това е половин беда. Но ако трябва да приготвяте вечеря, да хапнете сладолед пред телевизора или да почивате вместо да отидете на тренировка и вие не му отказвате, тогава започват проблеми. Така че следващия път, когато отидете на ресторант, защо да не си разделите десерта, това също е романтично. Разбира се, много по-добрия вариант е когато вашият партньор ви подкрепя и ви помага, представете си двамата на тренировка или да тичате в парка. Заслужава си!
7. Изключвате цяла група продукти от храненето си. Откажете се от белия хляб, от сладкишите… откажете се от бързите въглехидрати, но оставете пълнозърнести продукти в храненето на закуска и обед. Те са ви необходими за да имате енергия през целия ден. В края на краищата не се напълнява от макароните, а от количеството им. (им една мисъл на София Лорен “Ако искате да отслабнете яжте повече макарони! те са полезни. Това от векове го знаят италианските майки”
Макароните не пречат на диетата
8. Не се наспивате. Времето за тренировки, най-вероятно ще го вземете от времето за сън, но не забравяйте, че ако не си доспивате това води до повишаване на апетита, липса на сили, а точно това не ви трябва.
9. Храните се прави, в движение… Да вземете нещо от хладилника и да го изядете докато мисълта ви е заета с нещо друго, това не икономисва време, а е все едно да приемете калории без да усетите вкуса на храната. По-добре отделете 10 минути и си пригответе нещо, което да съдържа до 150 калории и го изяжте спокойно.
10. Ядете без да усещате храната. Т.е. ядете пред компютъра или със смартфона в ръка, пред телевизора, докато четете книга… така не усещате нито какво ядете, нито в какви количества. Да не забравяме, че диетолозите са доказали, че колкото повече сме съсредоточени върху това какво ядем, толкова по-бързо се засищаме.
11. Носите (много) свободни дрехи. Да, може да се чувствате комфортно, но това не ви дава възможност да оцените недостатъците на своята фигура, нито резултатите от работата по нейната промяна. Избирайте по-плътно прилягащи дрехи за да можете да усещате прогреса. През почивните дни и за свободното време избирайте спортни дрехи, те мотивират за допълните физическа активност. (Ако ходите със стегнати по вас дънки например, ще може да усещате и когато наддавате и когато влизате във форма)
12. Обожавате топинги, сосове. Салата може и да ней-диетичната храна, н до момента в който в нея се появява шепа ядки, половин парче бекон, сирене, сушени плодове и щедро я полеете със зехтин. Така че, следващия път когато си приготвяте салата и сте на диета, внимавайте какво добавяте.
13. Не закусвате. Добре, може да има спорове дали закуската е полезна, може и да не ви се закусва сутрин, но приема на протеини и фибри сутрин е условие затова да бъдете сити, добра обмяна на веществата и като резултат по-видим резултат при отслабване. Ако искате да се откажете от някое хранене, нека бъде вечерята.
14. Не режете храната и не я поднасяте на порции. Потвърдено е, че колкото порциите и парчетата храна (месо, зеленчуци) са по-малки, толкова по-бързо усещаме чувство з ситост. Така че отделете няколко минути за да сервирате вашата храна.
15. Гладувате! Не си заслужава да тормозите организма си в името на идеалната талия. Не слабата фугира е важна, а здравата. Гладуването има своите плюсове, но трябва да се прави планирано и разумно. Имайте в предвид, че когато гладувате метаболизмът се ускорява и вечерта може да сте толкова гладни, че да опустошите хладилника. Липсата на хранителни вещества, който възниква при ограничено хранене може да доведе до лоши последствия.
16. Не почивате. Стресът е една от най-честите причини за преяждане. Нервната умора, проблеми на работа или в отношения с партньора могат да доведат до глад на нервна основа при който всички запаси от шоколад и бисквити ще свършат за отрицателно време. Не забравяйте да почивате една разходка в парка, обиколка с колелото, танци, дори разходката до мола може да намалят нивото на стрес.
17. Увличате се с нискокалорични продукти. Продуктите с намалена масленост не са паницея. Не забравяйте, че някои от тях съдържат повече захар, сол или някаква химия от техните „пълноценни“ варианти. Но полезните вещества може да бъдат по-малко. Това се отнася и за вкуса и като резултат, ако изберете нискокалоричния вариант може да се окаже с по-малко полезни вещества, с повече химия, а организмът да иска по-голямо количество от продукта.
18. Опитвате се да хитрувате. Няма нищо ненормално в това да изядете парче торта или порция пържени картофи дори когато сте на диета. Важното е да се случва само понякога и да не се опитвате да се оправдавате. Изследователи са провели математически анализ на принципите на работа на метаболизма и са установили, че периодично увеличаване на дневното меню с 600 калории не води до увеличаване на теглото, ако през по-голямата част от времето се храните правилно. Главното е да знаете вашата мярка. Може да си правите „антидиетичен“ обед веднъж в седмицата и да си доставите удоволствието от палачинки със сметана и шоколад, но веднъж в седмицата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории