Последни Рецепти
Последни Статии

Най-здравословният продукт е

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Най-здравословният продукт е киселото мляко
Обичате ли кисело мляко?
Ако сте от хората, които обичат кисело мляко и включват в храненето си по кофичка кисело мляко на ден – това означава и още нещо, че всеки ден консумирате един от най-здравословните продукти.
Ново проучване показва, че хората, които хапват кисело мляко се хранят по-балансирано, включват повече плодове, зеленчуци, риба, ядки, пълнозърнести култури в менюто си. От друга страна хора, които не включват в менюто си кисело мляко консумират повече преработено месо, рафинирани храни и пият по-големи количества алкохол.

Есенна палитра как по друг начин да бъде нарчена това изобилие от цвят и зеленчуци, поднесено с купичка сос с кисело мялко.
tefal 3

Киселото мляко, качественото кисело мляко, направено от добро мляко с жива закваска, е чудесен източник на хранителни вещества като калий, калций и магнезий – здравословен продукт, който задоволява глада.
За целта на проучването са обработени хранителните навици на 6,5 милиона човека. Изследването започва през 1948 г, а резултатите му днес показват, че 53.8% от участниците ядат кисело мляко сравнително редовно. По-често това са жени, които предпочитат мляко с по-ниска масленост. Те имат нормално количество на калций в организма, както и достатъчно калий и магнезий, които обикновено са дефицит.
Предотвратяването на различни видове заболявания, всъщност, не е толкова сложно, колкото хората си мислят. Има много естествени продукти, които осигуряват “супер имунитет”, отбелязва д-р Джоел Фурман, автор на проучването и киселото мляко е един от тях.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории