Последни Рецепти
Последни Статии

Здравословни храни от които се пълнее

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

За да набавим необходимите на организма хранителни вещества и да поддържаме здраво и стегнато тялото си трябва да се храним балансирано и да включваме повече здравословни храни. При консумацията на някои от тях може да се наблюдава страничен ефект – наддаване на тегло.

Един проверен съвет: ако ви се яде шоколад – яжте шоколад. Малко (около 20-30 г) качествен, черен шоколад. Не замествайте желанието да ядете шоколад с шепа ядки или тахан с мед и за да е още по-вкусен с орехи и какао… тези храни са калорични! също…

Вижте 4 от храните, които са много полезни, но не бива да прекаляваме с тях.
4 здравословни храни, от които се пълнее

1. Орехи Много е казано затова колко са полезни орехите, те съдържат мощни антиоксиданти, както и полезни за сърцето аминокиселини. Освен това, те подпомагат и мозъчната функция и намаляват нивата на хормона инсулин, което е от полза за диабетиците. Но орехите съдържат и не малко калории – в една чаша орехови ядки се съдържат около 650 калории и 65 г мазнини.
nuts-pix-1

2. Авокадо Много е написано затова колко е полезно авокадото, че е храната,която съдържа всички хранителни вещества, необходими ни да оцелеем. Макар да звучи наистина идеално, има един недостатък – едно средно голямо авокадо съдържа 232 калории, 188 от които от мазнини. Съвет, гледайте на авокадото не като на зеленчук, а като на мазнини. 1 авокадо на ден, но не всеки ден.

3.Бадеми Едни от най-вкусните ядки. В препоръките за здравословно хранен се казва – хапвайте бадеми, като междинна закуска и не само. Достъпни са, удобно е да ги държим под ръка, източник на протеини са и други полезни вещества. Може да ги хапваме сурови, под формата на масло или бадемово мляко, са здравословна храна (изпечени и побелели от сол не са толкова полезни)…, но до 50 г на ден. Не трябва да забравяме, че в една шепа бадеми – около 23 на брой, се съдържат 164 калории, а това количество обикновено е недостатъчно и се случва да хапваме повече.
bademi

4. Кокосово масло
Според данни на изследователи 92% от мазнините в кокосовото масло са наситени. За сравнение, в зехтинът се съдържат 9% наситени мазнини, а в маслото от авокадо – 25%. От данни на проучвания става ясно, че кокосовото масло повишава нивата на полезния холестерол и понижава нивата на „лошия“.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории