Зелен боб яхния
Добави към моето меню
Зелен боб яхния
Една от най-вкусните, леки и диетични рецепти през лятото, а и през зимата, ако имате консервиран зелен боб е тази
Продукти:
800 г зелен фасул
1 глава кромид лук
2 моркова
2-3 скилидки чесън
400 г домати консерва или 2-3 домата
2 с. л. брашно
2 с. л. олио
кисело мляко
1 ч.л. червен пипер, мащерка и риган на вкус
сол и черен пипер на вкус
3-4 стръка магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
• Почистете зеленият фасул, като му отрежете крайчетата, а по-дългите срежете
• Нарежете лука, скилидките чесън и морковите на ситно. Задушете лукът ги с 1 с.л. олио докато омекнат.
• Добавете при тях в тенджерата зеления фасул и червен пипер.
• Щом ги позадушите, добавете вода, да ги покрие и когато заврат, намалете силата на огъня и оставете ястието да къкри, докато уври зеленият фасул.
• Настържете доматите, овкусете със сол и черен пипер и сгъстете с брашното, като после оставите яхнията да поври още 10-15 минути.
• Накрая добавете зелените подправки.
• Сервирайте като към всяка купичка прибавете и кисело мляко.