Добрата храна е превенция за здравето
Добави към моето меню
На 16 октомври 1945 година Организацията на ООН по прехрана и земеделие е обявила датата за Световен ден на прехраната. Оттогава досега инициативата се отбелязва в над 150 страни. България се присъединява към участниците от 2006 г.
За втори път у нас ще се проведе Седмицата на достъпа до добрата храна. Тя започва от 16 октомври 2019 г. .Седмицата на достъпа до добра храна продължава до 24 октомври. Предвидени са и награди в различни категории
Зеленият картон е символ на кампанията. Чрез него всеки може да засвидетелства съпричастието си към инициативата, и то не само тази седмица.
Ученици от ПГТ,, П.К.Яворов” град Добрич приготвиха пълнозърнести храни богати на фосфор, калций, желязо и витамини. Добрата храна е превенция за здравето.
Национална седмица на достъпа до добра храна
В програмата има:
• общински форуми за насърчаване на общинските продоволствени политики;
• ученици от VIII до XII клас ще дебатират върху предизвикателствата, представени в документалния филм „Ние храним света“.
• открити кухни – посещения на деца и ученици в местни кухни и срещи с водещи местни кулинари;
• посещения на деца и ученици при производители на традиционни, фермерски и занаятчийски храни и срещи със собственици, технолози и майстори;
• училищни мостове – срещи между ученици от професионалните гимназии с деца от детските градини и ученици от основните училища на тема „Вдъхновението да учиш за храната“;
• градски тур за отговорно потребление…
Предвидени са и награди в различни категории.Седмицата на достъпа до добра храна продължава до 24 октомври. Номинациите за награди се приемат до 23 октомври.
Той препоръча хората да знаят какво ядат, да посещават фермерски пазари и да общуват с производителите.
Повече информация на: WWW.DOBRAHRANA.INFO