Последни Рецепти
Последни Статии

Лечението на затлъстяването изисква воля и упоритост

Добавено в Диети

Добави към моето меню

11 октомври – Световен ден за борба със затлъстяването
Лошите хранителни навици в комбинация със заседнал начин на живот са предпоставка за метаболитни нарушения още в детска възраст.

debel obese pix

България е на 10-о място в Европа по затлъстяване на населението. Повече от половината пълнолетни български граждани и 1/3 от децата са с наднормено тегло, алармираха лекари в навечерието на Световния ден за борба със затлъстяването 11-и ноември, предаде БНР.

Затлъстяването е болест, която се превръща в световна пандемия и изисква сериозни мерки, заяви проф. Здравко Каменов, началник на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в столичната Александровска болница:

Огромната част от затлъстяването е свързана именно с прехранване, с намалена физическа активност, с това, че се качваме сутрин в колата и отиваме на работа, там сядаме на бюрото и след обяд нещата се повтарят в обратен ред”.

Драстичните диети с бърз ефект не са решение, категорични са специалистите:

“Гарантирано се покачва теглото след това. Не само, че се възстановява, Покачва се. Трябва съвсем бавно и постоянно да се намаляват килограмите”.

Комплексно лечение с диета, физическа активност, медикаменти, а при нужда и хирургическа намеса е правилният път, посочи проф. Каменов и предупреди:

Лечението на затлъстяването изисква воля и упоритост“.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории