Зелена великденска салата
Добави към моето меню
Зелена великденска салата
Традиции за Великден
червени яйца, козунак, зелена салата, агнешко
до червеното яйце, което ще бъде поставено на видно място до следващия Великден
Продукти за зелена великденска салата:
1 зелена салата или маруля
2-3 стръка зелен лук
1-2 стръка зелен чесън
За дресинга
2 с.л. зехтин
1 с.л ябълков оцет
4 или 7 сварени яйца
Приготвяне на зелена великденска салата:
• Зелената салата се измива и се накъсва на ситно Може и да се нареже
• Добавя се зеления лук и чесън нарязани на ситно и се разбърква
• Овкусява се с олио и оцет на вкус
• Зелената салата се разпределя в чиния и отгоре се подреждат нарязаните яйца
• Може да се добавят репички, краставица, маслини
• Може и да се направят цвета от сварените яйца – жълтъка се натрошава и се използва за център на цвете, а белтъка се нарязва на тънко и се подрежда като венчелистчета