Последни Рецепти
Последни Статии

Баба Гануш

Добавено в арабска кухня, Салати, Ястия без месо

Добави към моето меню

Баба Гануш
звучи като име на приказен герой от Ориента, а е рецепта.
С тези простички, леки, летни рецепти човек може така да се нахрани. И е като откриване на кухните на Близкия Изток и Кавказ, кулинарно пътешествие, в горещото време да вземем от техния опит.

Баба Гануш е рецепта с печен патладжан, тахан, кисело мляко и подправки
Приготвя се лесно и е вкусно поднесено с топла пита или филийка хляб

баба гануш

Продукти
3 патладжана, около 1 кг
2 с.л. тахан
5 с.л. кисело мляко
2 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
щипка кимион
щипка канела
щипка кориандър (или 2-3 стръка пресен)

баба гануш 1

Приготвяне на Баба Гануш
* Патладжаните трябва да се изпекат много добре. Ако нямате чушкарник ги надупчете с вилица, сложете ги в тава и печете на 200 градуса. Трябва да станат много меки и добре изпечени, толкова, че като ги обелите да може да пюрирате само с вилица
* Другият задължителен продукт е тахан, може да купите или сами да го приготвите – рецепта за домашен тахан
* Изпечените патаджани се обелват и се слагат в блендер
* Добавят се нарязаните на ситно скилидки чесън, магданоз и подправки
* Пюрира се като се добавя кисело мляко до желната гъстота, да може да се маже на филийка
* Може да го сложите в буркан за няколко часа в хладилник за да се смесят вкусовете.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории