Последни Рецепти
Последни Статии

Фенхел

Добавено в Зеленчуци, Кулинарен справочник

Добави към моето меню

Фенхел
Фенхел, Резене, фенел, финокио,
Е популярен в кухнята на Франция и Италия, в нашата не толкова много. Отличава се с мек и сладък вкус. Листата са му подобни на копър и може да се използват като подправка. Голямата луковица се използва за приготвяне на различни рецепти
Салата с резeне

fenchel
Как да избирем фенхел
Избират се едри, твърди бели луковици с ярко зелени листа
Съхранение
Съхранява се немит в хладилник, в плик, до една седмица. Подрежете стъблата при основата на луковицата.
Кулинарна употреба на фенхел
– Измива се , реже се на летни и се поднася като салата в комбинация с други зеленчуци
– Може да се приготви задушен, пълнен или на супа.
– Разрежете луковицата на четвъртини, сварете или задушете докато омекне. Поръсете с пармезан и галета и запечете на фурна или залейте със сметанов сос и сирене и запечете.
Хранителна информация
– Без мазнини и холестерол.
– Добър източник на калий и витамин С.
– Съдържа малко калории

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории