Гювече от тесто, пълнено с пресни зеленчуци и домашна кокошка : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Гювече от тесто, пълнено с пресни зеленчуци и домашна кокошка

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Гювече от тесто, пълнено с пресни зеленчуци и домашна кокошка
Рецепта Мария Борисова

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

Здравейте Приятели,
ето, че реших и аз да предложа няколко рецепти за конкурса. Тези рецепти са наследени от моята прабаба и са типични за Свищовския край, надявам се да ви харесат

Тази рецепта се хареса много на моето семейство, вкусен и топъл хляб, овкусен допълнително от зеленчуците и домашната кокошка :)) Тази рецепта приготвяме на големи празници като Великден, не всички от моето семейство са почитатели на агнешко и затова приготвяме освен агнешкото и домашна кокошка

Продукти за гювечето:

500 гр. бяло брашно
20 гр. грис
320 мл. хладка вода
50 мл. олио
20 гр. сол
15 гр. жива мая

guveche testo

Замесваме меко тесто от посочените продукти, като маята е разтворена предварително в хладката вода заедно с 2-3 с.л брашно. Вземаме подходящи купички или гювечета и ги омазняваме много добре с олио или краве масло. Обръщаме гювечетата с дъното на горе и облепяме тестото по тях. По същия начин процедираме с капака. Украсяваме по наш избор и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Предварително може да намажем с жълтък.

За зеленчуците с кокошка:

Продукти:
1 домашна кокошка
200 гр. бамя
200 гр. зелен боб
200 гр. грах
1 тиквичка
1 патладжан
3-4 моркова
1 кг. картофи червен пипер
1 коснерва домати
сол
50-60 гр. олио
1 ч.ч вода

guveche s pile
Използваме кален гювеч в който слагаме всички зеленчуци, както и сварената предварително кокошка. Разбиваме с пасатора една консерва домати и изливаме в гювеча. Овкусяваме със сол и червен пипер, слагаме и около 50-60 грама олио. Наливаме 1 ч.ч. вода. Поставяме гювеча във фурна на 250 градуса, докато заври, след което намаляме фурната на 180 градуса. Печем около 3 часа като проверяваме дали са омекнали картофките, тъй като те стават готови последДано моята рецепта намери място във вестника :))

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории