Последни Рецепти
Последни Статии

Сироп касис

Добавено в Напитки

Добави към моето меню

Сироп касис
Това е един от най-хубавите и ароматни сиропи, които приготвям, много е силен.Виното от касис също е много добро и ароматно, но е за специални поводи
колко е полезен касиса можете да прочетете тук
на 1 кг плод касис
150 мл вода
на 1 л сок – 1,5 кг захар
5 г лимонтозу

Начин на приготвяне
Измийте плодовете и ги смелете с машинка за месо и долейте вода да стане гъста каша. Можете да разбиете касиса и в блендера, тогава водата се налива при разбиването.
Сложете на огъня и загрейте сместа до 70 градуса около 10 минути, след това оставете сместа да престои една нощ.
На сутринта го прецедете през двойна марля.
Получения сок 1:1,5 сок – захар размесете и поставете на огъня до завиране.
Налейте сиропа в затоплени стъклени бутилки, залепете им етикетчета и приберете в мазата.
Идея: При сиропа от касис се образува много пяна, отделете я с решетеста лъжица и загрейте в отделен съд отново. Това е най-апетитния топинг за сладолед, който ползваме у дома.
и сиропа от касис се образува много пяна, отделете я с решетъста лъжица и загрейте в отделен съд отново. Това е най-апетитния топинг за сладолед, който ползваме у дома.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории