Малай : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Малай

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Малай
рецепта Дарина Николова

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

malai

Малай

Продукти:
400 г царевичен грис,
5-6 с. л. (с връх) пшенично брашно,
2 кофички кисело мляко,
6 яйца,
1 с. л. сода бикарбонат,
50 мл олио,
150 г краве сирене,
масло за намазване на тавата (или олио).

malai 1

Приготвяне:
Едното кисело мляко се изсипва в дълбока купа и се прибавя содата, за да шупне. След това се прибавят 3 яйца, олио и пшеничното брашно и се разбърква добре с бъркалка. Постепенно се прибавят цялото количество царевичен грис и сиренето. Обърква се добре и сместа се изсипва в намаслена тава. Пече се в сгорещена фурна около 10-15 минути, за да стегне. Изважда се и се залива с останалите 3 яйца, разбити с 1 кофичка кисело мляко и се връща във фурната, докато се запече. Печенето обикновено продължава около 40-45 минути (общо) на 250 градуса, едновременно отгоре и отдолу. Проверява се с клечка дали е готово. След като се извади, се напръсква с вода и се покрива с кърпа.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории