Последни Рецепти
Последни Статии

Винен кебап

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Рецепта за класическото и любимо на всички ястие

Винен кебап

1 кг. свинско месо, нарязано на хапки
3-4 глави лук
2-3 праза
1 ч.ч. червено вино
1 лъжичка брашно размито в студена вода
2-3 дафинови листа
червен пипер
черен пипер на зърна
3 с.л. доматено пюре

Месото и лука се слагат в тенджера и се задушават докато лука омекне и се поизгуби. После се добавя една лъжичка червен пипер и се долива вода колкото едва да покрие месото.Вари се докато месото полуомекне.Прибавят се виното, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода, дафиновите листа и черният пипер и се вари до готовност..

Поднася се с картофено пюре или варен ориз.
Вареният ориз може да се оформи в чашки и да се гарнира отстрани в чинията с клонка магданоз.
Може да се смеси с малко, с по 2 с.л. сварен грах, царевица и моркови, нарязани на дребно.
Картофеното пюре може да се оформи на купчинка в средата на чинията и отгоре да се сипе кебапа при сервирането.

А за тези, които са на разделно хранене класическа салата от зеле и моркови.

Това е любимото ядена на сина ми.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized

9 Comments

  1. 1
    КАЛИНА // February 22nd, 2007 at 4:02 pm

    НЕКА ПЪРВО ГО СГОТВЯ,СЛЕД ТОВА ОПИТАМ И ПОСЛЕ ЩЕ КОМЕНТИРАМ!!!!!!!

  2. 2
    дида // March 16th, 2007 at 4:47 pm

    много е хубаво ясте за всеки повот бързо се готви не е със много продукти и е със виликолепен вкус

  3. 3
    gegi // April 21st, 2009 at 5:43 pm

    Ястието става невероятно вкусно!Няма да съжалявате!

  4. 4
    Никола // May 6th, 2009 at 11:18 pm

    За първи път го правя. Получи се много вкусно само че стана мааалко редичко, но за следващия път ще имам едно на ум.

  5. 5
    shelley26 // June 9th, 2010 at 5:25 pm

    Ястието е страхотно. Но май в рецептата е пропуснато да се напише – СОЛ -.Аз лично сложих 1 ч.л.

  6. 6
    Administrator // June 9th, 2010 at 7:55 pm

    В рецептите, к’ публикувам винаги, почти винаги липсва сол. Така е от 1989 г. използвам сол само като консверватор за туршии и кисело зеле. продуктите в магазина съдържат достатъчно много натриев хлорид, предпочитам вкуса на пресните подравки

  7. 7
    brumbar // October 7th, 2010 at 8:26 am

    Ммммм, благодаря за рецептата :)Снощи я опитах и стана невероятно вкусно-приятелят ми остана много доволен и приятно изненадан :)!

  8. 8
    Kalata Ivanov // April 26th, 2011 at 11:19 am
  9. 9
    Калоян Иванов // April 26th, 2011 at 11:19 am