Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнен агнешки котлет

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Пълнен агнешки котлет в бутер тесто
рецепта Ваня Бикова

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

agne kotlet

Пълнен агнешки котлет в бутер тесто
Продукти за една порция:
1 агнешки котлет
По 20 гр:
Кашкава
Пушен бекон
Кисела краставичка
Гъби
Топено сирене
200 г задушени зеленчуци /по желание/
2 с.л заквасена сметана
Парче Бутер тесто с р/р 30/30 см

Приготвяне
Пържолата се разделя на две и се обезкостява.
Начукват се добре и двете парчета.
Върху едното парче се поставят нарязаните на ситно кашкавал бекон, краставичките, гъбите и топеното сирене.Захлупва се с другото парче и се слага в микровълновата фурна за 2 минути.
Разточва се добре бутер тестото и с него се завива пълнения котлет.Оформя се като пакетче и се изпържва в маслена баня.Сервира се със задушените зеленчуци поляти със сметаната.

Украсява се с кисели краставички, морков и лимон.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории