Козунак “Венета”
Добави към моето меню
Козунак “Венета”
рецепта Радка Павлова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Козунак “Венета”
Продукти:
500 г брашно
2 бр. малки яйца
120 г захар (може да я увеличите евентуално на 150 гр, ако мислите, че няма да ви е сладко, но не забравяйте, че ако има плънка и тя ще допринесе за сладостта на козунака)
180 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая (7 гр), за 500 гр брашно (за количеството на маята се ориентирайте по указанието на опаковката
Козунак “Венета” източник: http://mcneall.blogspot.com/2011/12/venetta_12.html