Последни Рецепти
Последни Статии

Картофено агне

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Картофено агне, пълнено с кайма
рецепта Ваня Бикова

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

kartofeno agne

За всички, които не успяха да си купят агънце за Великден!

Картофено агне, пълнено с кайма

2 кг картофи
500 гр.кайма
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
100 гр. сирене
2 маслини за очи
1 маслина за ноздри
червена чушка за език
кимион, черен пипер, сол на вкус
олио

Приготвяне
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги намачкваме докато станат на пюре.
Разстиламе пюрето в тава.
В загрятото олио запържваме нарязания лук, добавяме каймата, подправките,
зелената чушка , рендосания морков и подправките. Щом се изпържи
каймата, я отцеждаме от мазнината и я разстиламе върху картофеното пюре.
Оформяме тялото на агнето, като каймата трябва да остане завита в пюрето.
Правим глава, уши и опашка. За очи – маслините, език – червена чушка,
ноздри-маслина.
Запичаме го в загрята фурна за не повече от 20 минути.Щом изстине го поръсваме със рендосано сирене.
картофено агне

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории