Агнешка супа
Добави към моето меню
Агнешка супа
рецепта Светла Михайлова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Агнешка супа
Продукти
сварени агнешки дреболии /комплект/
пресен лук – една връзка
пресен чесън – 2 стръка
бульона – прецеден от сварените дреболиите
краве масло – 2 с.л.
ориз – 1 кафена чаша
джоджен – пресен
червен пипер – 2 с.л.
черен пипер – смлян на вкус
за застройката
яйце -1 бр.
брашно – 2 с.л.
кисело мляко – 3-4 с.л.
лимон – сокът от 1/2 лимон
магданоз – накълцан, пресен
Приготвяне
Винаги запържвам първо дреболийките – така ни е по – вкусно /След като са сварени – разбира се/.
Тогава вече добавям накълцаните на ситно лук, чесън и джоджен. Оставям да се задушат в сгорещената мазнина.
Добавям черен пипер на вкус и 2 с.л. червен пипер.
Разбърквам и наливам 2 ч.ч.от прецедения бульон и литър и половина топла вода и оставям да заври.
Добавям измития ориз и след 20 минути супичката е готова.
И за да не остане блудка – правя застройка.
Разбивам яйцето, брашното, киселото мляко и лимоновия сок. Слагам съда на котлона и бъркам енергично, докато сместа се сгъсти. Темперирам застройката с няколко лъжици от супата и я сипвам цялата в тенджерата.
Сервирам с накълцан, пресен магданоз.
Да ви е вкусно