Секировско агнешко чеверме
Добави към моето меню
Секировско агнешко чеверме
рецепта Йовка Лукова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Секировско агнешко чеверме
Необходими продукти
6 порции агнешко месо (бут,плешка,ребра)
1агнешка главичка,
4-5 глави лук,
300 мл доматено пюре,
50 мл олио,
1 с л червен пипер,
1 ч л захар,
чубрица,
сол на вкус
За овалване на месото:
6-8 с. л. брашно,
2 с. л. червен пипер,
кимион, черен смлян пипер по 1-2 щипки
Начин на приготвяне:
Месото се сварява. Продуктите за овалване на месото се смесват и то се овалва добре и се нарежда в тава.
Лукът се нарязва на полумесеци и се слага в олиото да се запържи.
Като придобие златист цвят се прибавя и доматеното пюре. Накрая се слагат подправките и се налива около 500 – 700 мл вода.
След като заври се залива отгоре месото и се слага да се запече за 30-40 мин.
Поръсва се с нарязан на дребно пресен джоджен
Защо рецептата се нарича така? Авторката допълва – секировско е, защото единият от кварталите на нашия град е кв Секирово