Последни Рецепти
Последни Статии

Ана и кулинарни мисли

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Ана не е кулинарен блогар. Но е един от най-активните блогари на български. И от нея има много неща, които могат да се научат. Когато се запознахме, най-силно ме привлече нейната организираност както в личен план, така и в семеен и професионален. Да подредиш нещата около теб, задачите за деня не е лесно. На въпроса как успява отговаря така – не знам. не винаги съм така, само когато ми е интересно. пък напоследък почти не спя де. Права е, ако ни е интересно по друг начин подхождаме към задачите, особено ако зависят от нас. Или както са го казали много преди нас “Това, което прави живота щастлив е не да правиш нещата, които харесваш, а да харесваш нещата, които трябва да правиш!”

Избора на Ана Динкова
Избрах тези три рецепти поради няколко прости причини: първо, на тях се почувствах най-гладна, което означава, че най-много възбудиха апетита ми, пък и любопитството ми и планирам самата аз да ги изпробвам. Второ – за мен Великден е един от онези дни, в които предпочитам да спазвам стриктно традициите и вместо да залитам по модерни тенденции, рецепти и алтернативни гозби да заложа на класиката – агне, салати и козунак. И не на последно място – понеже става въпрос за конкурс обърнах внимание на това как хората са описали самата рецепта – дали са описали подробно всички стъпки и необходими продукти и дали рецептата им я ясна и звучи реално и лесно изпълнима.

Ето моите ри фаворита:

Салата
Пролетна салата от спанак
рецепта Десислава Николова
звучи съвсем просто и лесно и всички използвани продукти се намират лесно и без усилие

Агне
Агнешко в пещ
рецепта Анелия Терзиева
предполагам, че по този начин агнето може да се изпече и във фурна, което смятам да опитам! В тази рецепта ме спечели най-вече факта, че са използвани класически мерудии – девесил и мащерка.

Козунак –
Козунак
Рецепта Ваня Стоянова
тук беше най-трудно – кой козунак да избера. Спрях се на този, защото е печен във фурна, а не в хлебопекарна и защото е една хубава традиционна рецепта, без излишни допълнения – вкусно и питателно.

дано някой от тези майстори-готвачи да спечели!

Коя е Ани Динкова, накратко
има опит в сферата на връзките с обществеността, дигиталните комуникации и управлението на фирмена и бранд репутация. Работи последователно в Атлантическия клуб в България, Райфайзенбанк България, Уестинкорпорейтед ООД и Първа инвестиционна банка. От края на 2010 е партньор в Trinitix. Пише за Cosmopolitan, води рубрика за мода и лайстайл в предаването Животът и други неща по БНТ1 и в JobTiger.tv, в която представя жени с успешна кариера и представя теми за участието на жените в обществения и икономическия живот. Списва два блога – Ana’s Handbag (http://www.anadinkova.com/) и Ankabanka (http://ankabanka.wordpress.com/). Има магистърска степен по политология и следдипломна квалификация по международни отношения от Софийския университет.

кутия с храна за училище

Една публикация от нейния блог за децата и нета ето така изглежда кутията с храна на нейното дете, малката Ади, за училище.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории